41 Congrés Internacional de l'Associació Espanyola de Lingüística Aplicada (AESLA)

17-19 Abril de 2024
Anàlisi del Discurs i Aprenentatge de Llengües en l'Era de la Intel•Ligència Artificial

El 41é Congrés Internacional de L'Associació Espanyola de Lingüística Aplicada (AESLA) se celebrarà a la Universitat Politècnica de València del 17 al 19 d'abril del 2024, organitzat pel Departament de Lingüística Aplicada d'aquesta universitat.

El lema, “Anàlisi del Discurs i Ensenyament de Llengües ena l'Era de la Intel•ligència Artificial” es relaciona directament amb tres grans eixos temàtics de destacada transcendència i impacte dins de la Lingüística Aplicada actualment. En primer lloc, les diverses formes que hi ha per a analitzar la llengua i el discurs, de manera que acomplisquen una funció rellevant en la societat i servisquen per al desenvolupament humà. En segon lloc, l'ensenyament i l'adquisició de llengües, un aspecte fonamental en el món global i interconnectat en què vivim. I, en tercer lloc, la reflexió sobre la intel•ligència artificial, un camp molt nou que s'està implantant ràpidament i profundament entre nosaltres, i que cal estudiar de manera rigorosa des del punt de vista de la Lingüística Aplicada.

A més d'aquests temes, el congrés pretén ser un fòrum per al debat científic i la posada en comú de resultats de recerca en els múltiples camps en què la Lingüística Aplicada té quelcom aportar al món i la societat avui dia. Aquestes àrees es poden consultar ací.

Es tracta, per tant, d'una trobada d'investigadors, professorat, agents socials i professionals de la Lingüística Aplicada, al nivell més alt, l'objectiu de la qual és contribuir de manera rellevant a l'avanç de les diverses àrees relacionades amb aquest àmbit tan multidisciplinari de l'estudi lingüístic i les seues aplicacions. Experts nacionals i internacionals que treballen en aquestes àrees es donaran cita a València per compartir la seua investigació i coneixements, en un entorn cosmopolita, al costat de la mar, cosa que constituirà una experiència molt fructífera, tant a nivell personal com professional, per a qui tinga qualsevol tipus d'interés en la Lingüística Aplicada.

Organitzadors

Entitats Col·laboradores

Patrocinadors